Video

”Sportul înseamnă sănătate, iar mişcarea înseamnă viaţă”

Aceasta este deviza dupa care ar trebui sa se ghideze orice roman, indiferent de varsta, iar statul ar trebui sa sprijine cat mai mult sportivii de performanta.
Este de actualitate faptul ca aproximativ 60% dintre romani nu fac sport niciodata. Este o stire de care autoritatile responsabile nu tin cont si nu fac nimic in acest sens. Cand fostele terenuri de fotbal se transforma in parcari sau devin spatii de depozitare a gunoiului, ori se retrocedeaza cuiva, cand nu se investeste deloc in bazele sportive care au mai ramas, cand un ministru vrea sa scoata orele de sport din scoala, atunci este destul de greu sa le mai insufli romanilor, in special tinerilor, ca sportul ii va face mai sanatosi.
Radu Mazare nu a venit niciodata in intampinarea sportivilor de performanta si nu i-a sprijinit, acesta intelegand prin sport doar activitatile fizice extreme pe care le practica, precum: saritul cu parasuta, jet-surful, flyboarding etc. Nici la ora actuala, autoritatile locale constantene nu sprijina sportul si nu inteleg faptul ca tinerii sportivi, in marea lor majoritate, ne fac tot timpul mandri ca suntem romani, ca apartin tarii noastre si duc numele Romaniei peste hotare.
Problema majora a cluburilor si asociatiilor sportive constantene o reprezinta lipsa fondurilor, si nu pentru ca autoritatile nu ar primi bani din partea statului pentru a-i investi in sport, ci pentru ca sunt total dezinteresate de acest capitol. Din cauza unor ambitii de interpretare a legilor in vigoare, autoritatile locale nu mai scot bani din vistierie pentru a asigura bunul mers al sportului tomitan. Liderii politici aflati la conducerea Primariei Constanta fac apel la mediul privat pentru a sprijini sportivii.
In acest sens sta declaratia lui Cristinel Dragomir, secretar executiv al PSD Constanta: ”Singura speranta pentru cluburi in perioada urmatoare este sa gaseasca sponsori in mediul privat”. De aici reiese totalul dezinteres al edililor constanteni de a sprijini sportul si performanta.

Am hotarat astfel sa dau startul unor competitii sportive, la care au participat numerosi tineri din cadrul Organizatiei Judetene de Tineret a Miscarii Populare Constanta, fiind astfel un bun moment de a atrage atentia asupra necesitatii practicarii sportului.
Stiu ca nu este suficient pentru ca sportul sa evolueze asa cum trebuie si sa se dezvolte, insa am diverse proiecte pe care sper sa le pun in practica in cel mai scurt timp.
Sunt constient de valoarea si necesitatea sustinerii cluburilor si asociatiilor sportive si sper ca lucrurile vor intra pe un fagas normal, iar sportul isi va recapata forta de odinioara. Romania se face cunoscuta indeosebi prin marii sportivi pe care ii trimite in competitiile internationale si tocmai de aceea ma declar un real sustinator al sportului. Sustin proiectele care ajuta dezvoltarea sportului si incurajez tinerii sportivi spre performanta.

GALERIE FOTO