VIDEO

Evenimente socio-culturale

In perioada in care am fost Prefect al Constantei, dar si ca presedinte al Organizatiei Judetene a Miscarii Populare, am sustinut cultura constanteana si am demarat o serie de actiuni socio-culturale, care sa vina in intampinarea constantenilor.
In preajma sarbatorilor de Craciun a anului 2010, constantenii care au trecut prin fata Prefecturii Constanta au avut parte de o surpriza. Le-am pregatit un dar inedit, si anume, reconstituirea scenei Nasterii Domnului, folosindu-ma in acest sens de statui si animale despre care se stie ca au fost prezente la acel moment magic. Toate acestea pentru ca scena Nasterii Mantuitorului sa para cat mai reala. Constantenii au fost placut surprinsi si mi-au multumit pentru ca, intr-o perioada in care grijile si nevoile ii napadesc, am reusit sa le aduc zambetul pe buze.

CRACIUN

Am fost alaturi de micutii internati la sectia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean si, sub egida Targului de binefacere ”Sa daruim impreuna”, am strans bani pentru acestia, punand la vanzare produse traditionale romanesti, chinezesti, bucate din Liban, Turcia si Rusia. Interesul meu a fost, asa cum a fost si cel al consulatelor straine, sa strang fonduri pentru copiii internati in sectia de pediatrie a spitalului.

Cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale ale anului 2011, copii si adulti de toate varstele s-au putut bucura de iepurasii adusi in fata Prefecturii, care au devenit in scurt timp atractia orasului. Lor li s-au creat cele mai bune conditii, amenajandu-li-se un tarc special, cu gazon si custi, pentru ca micii urecheati sa fie in siguranta. Pe langa acestia, sediul Prefecturii s-a imbracat in haine de sarbatoare, impodobit fiind cu un aranjament pascal.

IEPURASI

Am sprijinit campania ”Trimite o carte peste Prut”, strangand peste 35.000 de volume (7,5 tone de carte in limba romana), pe care le-am donat la Cahul, in Republica Moldova. A fost o picatura de ”românism”, de care s-au bucurat copiii din scolile si liceele basarabene.

CARTI 1

CARTI

LIC MOL

Am organizat, in parteneriat cu reprezentantii Consulatelor generale din Constanta, o actiune de strangere de fonduri, sub deviza ”Sa daruim impreuna”, care au fost donate Azilului de persoane varstnice din Poarta Alba. Evenimentul a fost gazduit in sala Remus Opreanu, iar cele 7 tari participante (Romania, Turcia, China, Rusia, Liban, Norvegia, Tunisia) si-au expus produsele culinare traditionale, precum si alte obiecte decorative, specifice fiecarei tari. S-a strans astfel suma de 22.000 de lei, suma care a fost donata in totalitate batranilor.

TUR TUR 1 TUR 2

Astfel, in primul rand ca om, apoi ca persoana publica, am sprijinit si initiat de-a lungul timpului diverse evenimente socio-culturale, pornind de la ideea ca schimbarile in institutiile statului si in comunitatea in care traim incep de la oameni si de la ceea ce ofera ei.

GALERIE FOTO

 

Link-uri

Iepuraşi albi şi ouă roşii la Prefectura Constanţa

Prefectul Claudiu Iorga Palaz le-a pregătit un dar inedit: scena naşterii Domnului

Palaz a dus cărţi peste Prut

Cu 7,5 tone de cărţi şi Prefectul Palaz, la Cahul

La Targul de binefacere, prefectul a servit cumparatorii cu sarmale