VIDEO

PATRIOTISMUL SE SIMTE, NU SE MIMEAZA!

Sunt unul dintre cei care simte patriotismul si nu-l mimeaza. Marturie in acest sens sta cel mai mare Drapel National pe care l-am amplasat in fata Comandamentului Flotei. In semn de recunostinta pentru profesionalismul, responsabilitatea, dar si pentru sprijinul eficient si oportun acordat, am fost decorat cu ”Emblema de Onoare a Fortelor Navale”. Atestatul este semnat de viceamiralul dr. Aurel Popa, şeful Statului Major al Forţelor Navale.
Distincţia a fost acordată în cadrul evenimentului referitor la aniversarea a 115 ani de la înfiinţarea Flotei Militare, principala componentă a Forţelor Armate Române.
Recunostinta fata de eroi, dar si o sfanta datorie
Nu am uitat nici de eroii cazuti pe campurile de lupta in razboaiele de reintregire a neamului si, an de an i-am omagiat si am depus coroane de flori in semn de recunostinta si respect pentru jertfa lor. Sunt patriot si simt asta!
Nu am uitat nici de cei peste 3000 de romani omorati de NKVD in 1941 si, pe 1 aprilie 2015 am fost prezent la Fantana Alba, in Ucraina (localitate aflata la numai câteva sute de metri nord de frontiera Ucrainei cu România) pentru a comemora acest tragic eveniment si a-mi indrepta gandurile catre cei pierduti in acel macel.
Marcarea momentelor de glorie a istoriei neamului este datorie sfântă, dar şi o aducere aminte a faptului că avem o obligaţie de împlinit faţă de cei care şi-au dat viaţa pentru propăşirea neamului românesc. De aceea, plecându-ne capetele în faţa lor, în semn de recunoştinţă, trebuie să conştientizăm mesajul pe care ni l-au transmis prin jertfa lor, şi anume acela de a nu pregeta niciun efort pentru a contribui fiecare la păstrarea moştenirii pe care ne-au lăsat-o, de a ne iubi patria mai presus de orice şi de a contribui împreună, dar şi fiecare în parte, la fericirea şi bunăstarea ei.

GALERIE FOTO

 

Palaz a primit emblema de onoare a forțelor navale