Ieri mă uitam pe Google Maps să caut baza sportivă Badea Cârțan, Tomis Nord, ca urmare a unor articole din presă, care sesizau că ”baza e praf”. Așa este, dacă mai era nevoie de vreo confirmare, deși nu cred. Și, spre dezamăgirea tuturor, am să spun că așa va fi ani mulți de acum încolo.

Plimbându-mă “virtual” prin Constanța, mi-a atras atenția conturul altei baze sportive, și anume cea a Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”. Mă uit mai atent și constat că se distinge conturul terenurilor de tenis și a două terenuri de fotbal. De fapt, a unui teren de fotbal și jumătate, cealaltă jumătate fiind ocupată de alte terenuri de tenis noi. Ceva lipsit de sens!

Cum să strici un teren de fotbal făcut deja (folosit în trecut şi pentru instrucţie), și să construiești peste el terenuri de tenis noi, când la nici 200 de metri ai alte terenuri de tenis, handbal, volei, baschet, ce ar fi putut fi reabilitate? sursa: anmb.ro

Cât de prost manager poți să fii, sau de rea credință? A fost lăsat intenţionat în paragină, cum a lăsat Mazăre Cazinoul, pentru a fi înstrăinat la un preţ derizoriu?

Dar între timp m-am documentat și am aflat istoria, iar misterul a fost elucidat. Personajul principal care a sprijinit ”măcelul” nu este altul decât Vergil Chițac! Senator, candidat la primărie, rector și…amiral (cunoscut drept ”omul lui Comănescu” sau ”marioneta” acestuia).

Să revenim. În 2016, rector pe atunci, Vergil Chițac (care ”se antrena” pentru Primăria Constanța) încearcă să vadă cum este ”să bucățești” un teren pe preț de nimic, urmând ca după aceea să aplice rețeta pe terenurile primăriei. Se pare că rețeta i-a reușit. sursa: replicaonline.ro

Astfel, amiralul Chițac, rectorul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, închiriază 9900mp din baza sportivă, unei societăți comerciale, SC Bright Maritime Services SRL, cu o chirie de ….. aproximativ 0,30 lei/mp/lună.

Adică, pentru suprafața de 9.900 mp, Acedemia Navală a încasat în anul 2016 suma de 33.696 lei, ceea ce înseamnă 2.808 lei pe lună. 2808 lei/lună: 9.900 mp = aprox. 0,30 lei/mp/lună.  În jur de 0,06 euro/mp, în condițiile în care prețul zonei este cam de 15 ori mai mare. sursa: ziuaconstanta.ro

O încălcare a legislației (HG 585/2002, Ordinul M76/2016 al M.Ap.N.) o reprezintă și fotografierea în obiectivele militare. Astfel de fotografii au fost făcute și distribuite pe rețelele de socializare de către cel ce deține noile terenuri de tenis, în scop comercial, fotografii în care se vede obiectivul militar (cazarma 1369, UM 02192).

Deci, se poate! Încearcă și cu un AMIRAL! Scuze, un actual senator, al lui Comănescu, ce-i drept, dar e senator.

Și atunci mă întreb, păi e corect și cinstit, măi omule, să nu prezinți public experimentele tale făcute pe terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”?  Păi dacă tot existau terenurile de tenis ale Academiei, de ce nu le-ai reabilitat pe acelea cu bani mai puțini și ai stricat enormitatea aia de teren de fotbal, așa cum se vede din poze? Și mai ești și cadru militar și te dai cu NATO, dar nu ești mai presus de socrul procurorului șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi Valentin Ștefan, care a vândut baza de antrenament de la Corbu a trupelor NATO, sirienilor. https://www.riseproject.ro/articol/clanul-bashar-al-assad-stapan-in-baza-militara-a-armatei-romane/

După ce ai măcelărit terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, mai visezi și Primăria Constanța!

Am fost mereu și sunt un susținător al sportului constănțean, dar nu voi accepta  niciodată prejudicierea Armatei Române, membră a structurilor NATO.

Să-ți fie rușine, Senatorule, Amiralule, fostule Rector de Academie Navală, ” marioneta” lui Comănescu, Vergil Chițac!