Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Palaz Claudiu-Iorga, referitor la votul de ieri al Consiliului Local Constanța, vot în urma căruia a fost aprobată o tranzacție cu firma Polaris, aduce următoarele clarificări asupra celor două amendamente propuse de consilierii locali ai PMP.

    1. Partidul Mișcarea Populară a propus scoaterea din conținutul tranzacției a art. 3, în care municipiul Constanța se obligă să achite impozitul către STAT al firmei Polaris, pentru suma datorată din penalități, în valoare de aproximativ 14 milioane Euro.
Nu este corect și cinstit față de constănțeni ca aceștia să suporte taxele pentru profitul unei firme private, chiar fiind ea și Polaris.
De ce să suporte constănțeanul de rând, din buzunarul său, impozitul unei firme private?
Sunt sigur că la această întrebare avem susținerea constănțenilor și aceștia ne dau perfectă dreptate. Singurii care nu au fost de acord și care au strigat in Consiliu că acest amendament trebuie să pice au fost cei de la PNL.

    2. Al doilea amendament se referă la faptul că suma negociată de executiv prin tranzacție (14 milioane de Euro, plus TVA) cu firma Polaris, să-i fie plătită acesteia din urmă într-un cont bancar, sub condiția să nu poată scoată banii depuși de municipalitate, decât după finalizarea dosarului penal nr. 4453/1/2015, aflat pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă. În dosarul penal amintit, DNA consideră nelegal contractul cu Polaris, adică, mai pe înțelesul PNL, DNA consideră nelegal contractul în urma căruia s-a votat tranzacția în urma ședinței de ieri a Consiliului Local (anexă comunicat DNA nr. 1934/VIII/3 din data de 9 decembrie 2015).

    Ce era greșit (atât timp cât în presă reprezentantul Polaris a declarat că va face acțiuni de binefacere din banii aceștia) ca acești bani să poată fi folosiți, după ce știam dacă contractul încheiat cu Polaris este legal sau nu? Cum propune PNL să recuperăm acești bani (pentru că șansele sunt 50/50 în pronunțarea unei sentințe judecătorești), dacă instanța va constata că relația contractuală cu Polaris nu este în regulă?
Nu este corect ca în asemenea situație în care câștigă, municipalitatea (respectiv constănțeanul) să ridice înapoi banii depozitați în acel cont, fără alte eforturi și cheltuieli financiare (taxe, avocați, etc.)?

    Dar, și la acest amendament, PNL s-a opus cu vehemență! Ce oare i-a făcut să se schimbe în două zile pe cei de la PNL, care au țipat în ședință, de față cu presa: ”Vrem să știm cine este vinovat pentru plata acestor sume!”, iar ieri au votat cu 2 mâini?

    Răspunsul e simplu: BLAT pentru interese economice! Reminiscențele USL ale actualului șef al PNL și-au spus cuvântul.

    Prin HG 411 / 08.05.2012, Guvernul Ponta (PSD) îl numea Prefect pe actualul șef al PNL Constanța, Bogdan Huțucă (vezi anexă).

    Domnule fost Prefect USL, poate ai uitat cine te-a pus în funcție: PONTA!

    Mai mult, pe timpul actualului șef al PNL, când acesta era Prefect, se judeca (ATENȚIE!) exact procesul în dosarul 1560/118/2012 CA, proces a cărei sentință 2605/2012, face azi obiectul TRANZACȚIEI votat de PNL! (anexă)

    Deci, domnul Huțucă, care azi aruncă cu noroi în subsemnatul, (PMP s-a opus tranzacției cu Polaris) și care era prefect cu experiență în finanțe (ulterior a ocupat funcția de director în cadrul Ministerului Finanțelor) și cunoștea foarte bine obiectul litigiului dintre Polaris (firmă care are impact social asupra constănțenilor) și Primăria Constanța, legat de modalitatea ajustării prețului, NU A FĂCUT NIMIC! Nicio hârtiuță sau o întâlnire între cele două părți pentru a dezamorsa conflictul, care la acea dată nu producea prejudiciu bugetului municipiului Constanța.
Și cu toate acestea….A TĂCUT în Prefectură!

    Azi ne dă lecții de finanțe! Dar atunci, domnule deputat, DE CE nu ați dat lecții? Aveați toate pârghiile (inclusiv Guvernarea) să rezolvați această problemă, care astăzi face gaură în bugetul constănțenilor!
Vă spun eu! Oare ați vrut să crească penalitățile, iar firma Polaris să ia din banii constănțenilor?
Azi o faceți pe ”luptătorul luminii” și găsiți soluții, votând tranzacții cu firme private, în dauna constănțenilor. Sau de fapt nu sunteți profesionist financiar (cum vă lăudați) și ați acționat ”după URECHE”?

    Ați fost Prefect pus de Ponta, iar pe timpul dumneavoastră Polaris se judeca cu Primăria Constanța pentru penalități. Nu ați făcut nimic atunci. Penalitățile s-au adunat din 2012 până azi, iar azi votați tranzacția cu Polaris și vă faceți că plouă. Și tot pe mine mă acuzați că vreau răul constănțenilor și joc ”bambilici”.
Păi e corect?!

Să îți fie rușine, Bogdan Huțucă!

Președinte PMP Constanța,
Claudiu-Iorga Palaz

 

UPDATE: Omul de afaceri EDUARD MARTIN, REȚINUT de DNA exact când Primăria Constanța aștepta semnătura lui pentru a scăpa de blocajul financiar

http://evz.ro/omul-de-afaceri-eduard-martin-retinut-de-dna.html

 

UPDATE 1: Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, rămâne în arest

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/eduard-stelian-martin-ramane-in-arest-641030.html

 

Foto: ct100.ro