Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, Claudiu-Iorga Palaz, cere Partidului Național Liberal să se delimiteze de senatorul Hașotti și să nu îl mai propună pe viitoarele liste parlamentare.
Motivul acestei solicitări este faptul că acesta a avizat, prin avizul nr. 217/ 10.2012, ”masacrarea arheologică” a sitului Cetatea Capidava, prin aprobarea unui proiect de restaurare, care nu a avut o coordonare științifică de specialitate, în așa fel încât restaurarea să se facă prin păstrarea autenticități sitului arheologic Capidava.
Dacă astăzi Consililiul Județean Constanța este în situația de a pierde milioane de euro alocați pentru restaurarea sitului, și dacă astăzi Consiliul Județean este blamat și considerat părtaș la realizarea unui kitsch privind restaurarea sitului Capidava, acest lucru se întâmplă pe un proiect avizat de către senatorul Hașotti.
Considerăm că acesta, ori habar nu are, ca profesionist, când a dat acest aviz din punct de vedere istoric, ori avizul a fost dat cu scopul de a avantaja firma de construcții SC Mara Construct SRL, firmă care la această dată a abandonat șantierul, iar administratorul a fost anchetat de DNA.

Cerem PNL Constanța, ținând seama de ieșirea publică a domnului Boroianu, din data 07.10.2016, să aibă curajul:

1. Să recunoască faptul că vina aparține PNL Constanța, prin senatorul Puiu Hașotti, care a avizat acest proiect, ”masacrând arheologic” Cetatea Capidava, și totodată să se delimiteze public de acesta, cu promisiunea că nu se va regăsi pe listele parlamentare din 2016;

2. Să prezinte public lista consilierilor PNL care au votat în Consiliul Județean Constanța proiectul Capidava, în perioada 2010-2014, și care au contribuit, alături de PSD, la ”masacrarea” și transformarea sitului arheologic Capidava în kitsch.

PREȘEDINTE PMP CONSTANȚA,
CLAUDIU- IORGA PALAZ

Constanta.ro: PMP Constanța: Senatorul Hasotti vinovat de dezastrul de la Capidava

tomisnews: PMP începe să arate cu degetul spre vinovații pentru „masacrarea cetății Capidava”: „PNL să se delimiteze de Puiu Hașotti”

replicaonline: Palaz: Senatorul Hașotti, vinovat de ”masacrarea” Cetății Capidava

tomisnews: Consilierii județeni ai PMP: „Vom iniția un proiect de hotărâre pentru analiza proiectului Capidava, care a fost distrus prin restaurare”

Ministerul Culturii a transformat în kitsch ”Capidava”?