Filiala Județeană Constanța a Partidului Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu Palaz, a transmis o adresă către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității prin care a solicitat verificarea a doi dintre candidații Partidului Național Liberal.

În timpul campaniei electorale, în urma discuțiilor cu cetățenii din localitatea Cobadin, am primit mai multe informații, de la mai multe persoane, potrivit cărora PNL a desemnat candidat la primărie un posibil colaborator al Securității. Practic, ni s-a spus că fostul preot Cornel Cocoș, cu care PNL candidează la Primăria Cobadin, a „turnat” la Securitate și mulți cetățeni ai comunei Cobadin au avut de suferit din cauza lui. Însă, candidatul PNL la primărie nu este singurul posibil fost colaborator, ci a pus pe lista lui de consilieri o altă persoană despre care locuitorii din Cobadin spun că a colaborat cu Securitatea, respectiv pe Cornel Zamfir.

Situația aceasta este una gravă și nu poate fi lăsată așa. Nu putem tolera ca asupra unor candidați la primărie și la consiliul local să existe nici cea mai mică suspiciune de colaborare cu Securitatea. Nu putem permite ca vreun partid să trimită în cursa electorală vreun fost colaborator al Securității. Din aceste motive, PMP Constanța a sesizat Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, pentru a lămuri întreaga situație și a ne spune concret dacă cei doi candidați ai PNL au fost colaboratori sau lucrători ai Securității.

Pentru ca situația să fie și mai gravă, atât Cornel Cocoș, cât și Cornel Zamfir au semnat declarația pe propria răspundere, așa cum prevede legea în momentul depunerii candidaturilor, cum că nu au colaborat cu Securitatea.

Oare acești doi posibili foști securiști sunt susținuți de actuala conducere a PNL Constanța, respectiv deputatul Gheorghe Dragomir și senatorul Puiu Hașotti? Dacă se adeverește ceea ce spun locuitorii din Cobadin, PMP Constanța cere excluderea celor doi din viața politică și solicită PNL să aibă un minim de decență față de cetățeni și să nu mai arunce insistent securiști în cursele electorale.

 

PRESEDINTE PMP CONSTANTA,

CLAUDIU-IORGA PALAZ