Cer tuturor candidaților la funcția de primar al Municipiului Constanța și la funcția de președinte al Consiliului Județean să își desecretizeze declarațiile de avere, așa cum am făcut eu. (Anexele 1,2)

Acest lucru este foarte important pentru a putea să ne prezentăm în fața constănțenilor.

În ceea ce mă privește, nu numai că am făcut acest lucru, dar chiar adversarii mei politici, pot spune chiar tradiționali, Mazăre și Nicușor, mi-au făcut sesizare pentru verificarea averii personale și a provenienței acesteia; în anul 2001 – Mazăre (când am plecat din Primăria Constanța), iar în anul 2015 – Nicușor Constantinescu (dupa ce am plecat din funcția de prefect).

În ambele cazuri, la diferență de 14 ani, răspunsul instituțiilor abilitate ale statului, Curtea de Apel Constanța în 2001 (Anexele 3,4) și Agenția Națională de Integritate în 2015 (Anexele 5,6), a fost același: ”proveniența bunurilor și veniturilor lui Palaz Claudiu și Palaz Florentina sunt justificate”.

Pot spune că sunt singurul politician din Constanța care a fost supus unor astfel de verificări, și anume:

  1.  De Comisia de Cercetare a averilor constituită în baza Lg. 115 / 1996;
  2.  De Agenția Națională de Integritate, conform Lg. 176 /  2010;
  3.  Desecretizarea declarației de avere din 24.07.2001 conform adresei nr. 23.812/ 02.12/2015.

Consider că cei care vor ajunge în fața cetățenilor pot solicita, conform legii, să fie verificați de către A.N.I. și să își desecretizeze declarația de avere.

Așa este corect față de constănțeni. Dacă nu vor face acest lucru și nu vor prezenta public documentul, așa cum am făcut eu, pot trage o singură concluzie: că au ”schelete în dulap” și le este frică să o facă, preferând să îi mintă pe constănțeni.

Este ușor să mă denigreze în emisiuni televizate sau în articole de ziar plătite de către firmele de casă ale PNL și PSD, dar documentele pe care le prezint spre știința constănțenilor sunt doveditoare, față de minciunile USL-ului constănțean!

Video