Penisul vrabiei


Dicționare ale limbii române

Home » D:News » De ce nu au păsările penis? Oamenii de ştiinţă au încercat să descifreze mecanismul din spatele acestei ciudate caracteristici, constatând că dispariţia penisului are loc în faze foarte timpurii ale dezvoltării embrionare, sub influenţa unei anumite proteine.

de ce nu există erecție la 25 de ani

Descoperirile au implicaţii importante, putând ajuta la înţelegerea mecanismului unor malformaţii genitale la om, malformaţii care se numără penisul vrabiei cele mai frecvente defecte congenitale întâlnite la oameni. Studiile au fost realizate de cercetători de la Howard Hughes Medical Institute şi  Universitatea din Florida, iar plantă erecție sunătoare au fost publicate în jurnalul Current Biology.

La puţine specii există organe genitale externe: diferite specii de păsări de apă dintre care unele au penisuri spiralate a căror lungime depăşeşte lungimea corpului păsării şi câteva specii de păsări primitive — grupul paleognatelor, din care fac parte emu, kiwi şi struţii. Arta și știința, celebrate în prestigiosul concurs de fotografie Nikon Small World Studiul a avut în vedere două grupuri mai noi de păsări apărute mai recent în cursul evoluţieiînrudite între ele, dar care se deosebesc totuşi radical unul de celălalt în ceea ce priveşte prezenţa organelor externe masculine:  anseriformele din care fac parte raţele, gâştele, lebedele, la care masculii au penisuri şi galliformele, căruia îi aparţin o mare parte din speciile de păsări terestre şi care sunt lipsite de penis.

erecție două ore

Pentru a înţelege fenomenul, cercetătorii au crescut în laborator embrioni de găină specie care face parte din penisul vrabiei galliformelor şi de raţă ordinul anseriformelor şi au urmărit dezvoltarea penisului. Rezultatele au fost destul de surprinzătoare.

Specialiştii au constatat că, în fazele embrionare timpurii, organele genitale externe la ambele specii sunt atât de asemănătoare, încât sunt aproape imposibil de deosebit Dar, la embrionii masculi de găină, la câteva zile după apariţia proeminenţei genitale primare o mică umflătură care arată unde ar urma să crească organul respectiv pe corpul păsăriidezvoltarea acesteia se opreşte şi organul regresează.

TOP 50 CURIOZITATI DESPRE VRABII

Până când ies din ou, puii de găină penisul vrabiei de alte galliforme rămân doar cu o deschidere externă, numită cloaca. În schimb, la embrionii de raţă, penisul continuă să crească. Oamenii de ştiinţă au încercat apoi să afle ce anume inhibă dezvoltarea penisului la embrionii de găină, spre deosebire de cei de raţă.

de ce un om nu poate avea o erecție

Se aşteptau să afle că la embrionii de găină lipseşte un anumit factor molecular care, penisul vrabiei, ar permite creşterea penisului. Dar au descoperit că situaţia era exact opusă: la penisul vrabiei de găină, dezvoltarea pensiului este oprită prin intervenţia unei anumite substanţe, numită proteina morfogenetică osoasă 4, sau Bmp4. La embrionii de găină, această proteină este prezentă în toată masa proeminenţei genitale primare; în schimb, la embrionul de raţă, ea există doar la baza acestei proeminenţe.

  1. Presarea Are loc atunci cand in timpul contactului, barbatul va presa penisul in vagin pe o perioada mai lunga de timp.
  2. Pula - Wikipedia
  3. In toate culturile de pe glob pozitiile au o importanta aparte, acestea sunt influientate de parteneri dar si de astre.
  4. Penis cu pistol de apă
  5. Aceasta idolatrizare este prezenta si astazi in diverse forme.

Pentru a verifica dacă Bmp4 avea cu adevărat efectul de a inhiba devoltarea penisului, cercetătorii au penisul vrabiei cu această substanţă embrionii de raţă, constatând că în acest caz creşterea penisului încetează. De asemenea, când au penisul vrabiei expresia genei care codifică Bmp4 la găini suprimând astfel acţiunea proteineipenisul embrionilor de găină a continuat să crească.

Studiind proteina Bmp4, aau constatat că ea este, de fapt, un factor ce stimuleaăză moartea celulară, determinând celulele să se auto-distrugă şi ducând la regresia organului.

Kama Sutra: Miscarile erotice efectuate de barbat

Moartea celulară este un proces normal la embrioni, spun cercetătorii, dar de obicei, atunci când apendicele corpului regresează în timpul dezvoltării embrionare, e vorba despre lipsa unor factori de creştere. Prezenţa proteinei Bmp4 determină şi ea o astfel de regresie; e vorba deci despre o cale alternativă de a ajunge la acelaşi rezultat. Studiul arată în ce penisul vrabiei ajung păsările să fie lipsite de penis, dar nu şi de ce se întâmplă asta. Pare ciudat ca aceste animale să fi evoluat astfel încât să-şi piardă un organ atât de important pentru reproducere.

erecții necontrolate

Specialiştii în biologie evolutivă au emis unele ipoteze penisul vrabiei în acest sens. Se crede, de exemplu, că probabil penisul a involuat la unele specii de păsări deoarece femelele preferă parteneri cu un penis mai mic. La raţe şi alte specii de păsări care au penis, masculii forţează adesea femelele să se împerecheze cu ei.

cât timp ar trebui să aibă un tip un penis

Alegând masculi cu penisul mai mic, femelele ar putea controla mai bine procesul reproductiv. Conform unei alte ipoteze, pierderea penisului ar putea avea, ca efect secundar, şi alte schimbări în anatomia păsării. Dinţii sunt grei, iar dispariţia lor a micşorat masa corpului păsărilor.

Împreună cu alte adaptări penisul vrabiei precum scheletul alcătuit din oase uşoare, cu mari spaţii interne pline cu aer - a permis majorităţii speciilor de păsări să devină zburătoare performante.

cum să alegi pompa potrivită pentru penisul tău

Bmp4, în particular, este responsabilă de variaţiile în forma şi mărimea ciocului.